Fotoverslag Presentatie Wijkvisie 2013-2018

Op 12 maart 2013 is de wijkvisie gepresenteerd aan inwoners van de wijk Tinga. Het was een hele leuke, informatieve en ook gezellige avond. Er waren ongeveer 75 inwoners uit Tinga aanwezig en daarnaast een aantal raadsleden en andere belangstellenden uit andere wijken.

De avond begon met een leuke sketch van Ritsko van Vliet, waarin hij op een grappige manier het vrijwilligerswerk promootte en liet zien dat er met minimale inzet veel te bereiken is door de inwoners zelf.

Daarna was het woord aan Rowdy van der Veen, die de hoofdpunten van de wijkvisie doornam met de aanwezigen.

Na een korte pauze was het tijd voor een tafelopdracht. De aanwezigen mochten met elkaar overleggen over hoe zij kunnen en willen helpen om de wijk te verbeteren en welke punten als eerste aangepakt zouden moeten worden. Hiervoor was ook een DOE-kaart beschikbaar waarop mensen dit konden invullen.
De resultaten hiervan verschijnen binnenkort op de site, het linkje zal dan hier komen te staan.

Tot slot was er nog dé gebeurtenis waarvoor iedereen natuurlijk was gekomen: de uitreiking van de boodschappen-prijzen. De prijswinnaars waren er erg blij mee. De waarde van de boodschapen was €45,25. Helaas was degene die er het allerdichtst bijzat, niet aanwezig die avond.

Ter afsluiting van de avond was er nog even de schouderklopjes-dans van Ritsko van Vliet en werden de DOE-kaarten ingeleverd.

We hebben nu dus een groot aantal mensen wat bereid is om te helpen en dat is erg mooi. Dat was het hoofddoel van deze avond en dat hebben we bereikt. We gaan nu zo snel mogelijk verder om alle verbeterpunten aan te pakken en houden de bewoners natuurlijk op de hoogte, via onze website, via het wijkblad van wijkvereniging De Spil en via facebook. We onderzoeken nog andere mogelijkheden van communicatie, waaronder huis-aan-huis nieuwsbrieven of een speciaal bord bij de C1000, zodat ook mensen die geen internet hebben en niet lid zijn van De Spil, toch op de hoogte kunnen blijven.

Geef een reactie