Open brief Jumbo Tinga

Open brief Jumbo Tinga

 

logo

Open brief aan

  • Alle inwoners van Tinga
  • SMHC Sneeker Mixed Hockeyclub Sneek
  • Jumbo Kooistra
  • Tennisvereniging ‘De Vliegende Bal’
  • College van B&W, gemeenteraad gemeente Súdwest-Fryslân
  • Alle overige geïnteresseerden

Sneek, 7 december 2015

Beste allemaal,

Vorig jaar waren er plannen om de Jumbo Tinga onder de tennishal in Tinga te vestigen. Jumbo wil namelijk, logischerwijs, graag aan de rand van een wijk zitten, zo dicht mogelijk aan de rondweg of een andere invalsweg. Dat levert meer klanten op uit omliggende gebieden én zorgt ook voor minder verkeer (van bezoekers en bevoorraders)  door de wijk.

Het plan onder de tennishal ging niet door en dus ging Jumbo kijken naar een alternatief. Dat alternatief was lange tijd in mysterie gehuld maar werd onlangs bekend gemaakt via Groot Sneek. Een ongelukkige gang van zaken natuurlijk. Wijkbewoners, wijkverenigingen, sportverenigingen moesten via ‘de krant’ lezen wat ‘de bedoeling’ was. Ook is het plan nog allerminst definitief: het college van B&W heeft aangegeven de mogelijkheden te willen onderzoeken. En dat is eigenlijk min of meer het standaardantwoord: natuurlijk wil B&W vrijwel alles wel onderzoeken. Wat daaruit komt, is altijd nog punt twee.

De tegengeluiden komen op dit moment vooral vanuit de Hockeyclub en Tennisvereniging De Vliegende Bal– die laatste niet te verwarren met Tennishal Sneek. De hockeyclub wil namelijk graag een derde hockeyveld realiseren, op de plaats waar Jumbo de supermarkt gedacht heeft. Ook vrezen zijn, samen met de tennisvereniging, voor verlies van parkeerplaatsen en grote verkeersdrukte. Via internet zijn zij inmiddels een ‘Dááág Jumbo’-campagne gestart.

Wijkpanel Tinga behartigt de belangen van de wijk. Volgens ons zijn zowel een supermarkt als een goed sportpark van groot belang voor de wijk. Daarom willen wij graag optreden in een verbindende, onderzoekende en helpende rol. Er zijn vast goede mogelijkheden te vinden waarbij de belangen van Jumbo, de diverse sportverenigingen, omwonenden en overige wijkbewoners zo goed mogelijk gediend worden. Een gulden middenweg.

Wij nodigen daarom heel graag alle betrokken partijen uit om tafel om te kijken hoe we tot een goede invulling kunnen komen waar iedereen zich in kan vinden. En om de zorgen met elkaar te delen. En misschien valt het dan allemaal best mee en zijn er hele mooie dingen mogelijk!

Om zelf goed voorbereid aan tafel te komen, doen we een oproep aan alle wijkbewoners en anderen om vooral met plannen en ideeën te komen over hoe het allemaal wél kan. Er zijn vast heel veel verschillende mogelijkheden. We hebben zelf een aantal ideeën, maar horen graag alles wat mogelijk lijkt. Ook dingen die vergezocht of duur lijken, zijn zeer welkom! We staan open voor alle ideeën en zullen deze meenemen in het overleg!

We rekenen op jullie!

 

Namens Wijkpanel Tinga,

Robert Klees, Rowdy van der Veen, Saskia Castelein, Minne van Oosten, Frans Soepboer, Ronald Wijers

 

Reacties via info@wijkpaneltinga.nl of post: Jasker 81, 8608 VX Sneek.
Internet: www.wijkpaneltinga.nl en http://facebook.com/wijkpaneltinga

Over de auteur

admin administrator

2 Reacties tot nu toe

R. WesterveldGeplaatst op9:10 pm - dec 7, 2015

Achter De Spil staan schoolgebouwen die niet gebruikt worden, zitten krakers enz. in.
Plat gooien en dan is er genoeg ruimte voor een grote Jumbo en parkeer plaatsen.

Geef een reactie