WhatsApp Buurtpreventie

WhatsApp Buurtpreventie

inbreker

De laatste tijd starten meer en meer buurten een WhatsApp-groep op, om buurtgenoten te informeren en waarschuwen bij verdachte situaties. Volgens onze wijkagent en de gemeente werken deze groepen goed. De gemeente heeft een aantal ‘verkeersborden’ WhatsApp-buurtpreventie besteld, waarvan Tinga er zeer waarschijnlijk ook twee zal kunnen krijgen. Maar dan moeten we natuurlijk wel een dergelijke groep hebben 🙂

Daarom zijn wij benieuwd of mensen zoiets een goed idee vinden. Eerst natuurlijk de vraag: wordt er inderdaad veel ingebroken, vernield of (uit de tuin) gestolen in onze wijk? Volgens ons valt het aantal woninginbraken wel mee, maar wordt er wel af en toe eens in een (bedrijfs)auto ingebroken. Klopt dit beeld?

Alle reacties zijn welkom onderaan deze pagina of via facebook.

Mensen die zo’n groep wat lijkt en zich willen aanmelden, mogen even een e-mailbericht sturen. Vermeld daarin graag ook even je adres. Als we de groep gaan starten, zullen we je een link sturen die je op je telefoon moet openen om je zo bij de groep aan te melden. Je hoeft dus niet ons je nummer te sturen.

Een nadeel van WhatsApp is overigens wel, dat iedereen elkaars telefoonnummer kan zien op het moment dat je in de groep zit. Het grootste alternatief voor WhatsApp is momenteel Telegram. Veel mensen hebben beide apps geĂŻnstalleerd. Bij Telegram krijgen andere groepsgenoten niet je nummer automatisch (alleen als jij ze al in je telefoonboek had, zie je het nummer erbij staan). Dus laat in je bericht ook even weten of je voorkeur dan uitgaat naar een WhatsApp-groep of een Telegram-groep. Dan kunnen we een goede, afgewogen keuze daarin maken.

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie