Tinga-tunnel 2: NEE!

Tinga-tunnel 2: NEE!

We hebben nu zoveel mogelijk ‘handtekeningen’ nodig voor het behoud van de Lemmerwegtunnel zoals hij is: veilig en snel! Spreek dus NU je steun uit (zie laatste alinea hoe) en wijs zoveel mogelijk andere fietsers op onze actie. Samen maken we een verschil!

De Tingatunnel bij de C1000 die de wijken Tinga en Lemmerweg verbindt, is na de herinrichting geen succes voor de fietsers. Er zijn vele verhalen bekend van ongelukken en bijna-ongelukken. Daarnaast zijn er veel mensen bekend die nu liever omfietsen door de, nog rechte, Lemmerweg-tunnel.

Echter, ‘het water’ gaat nu verder aangelegd worden en bedreigt de fijne Lemmerweg-tunnel. De kans is aanwezig dat ook daar nu een tunnel – onder de N7 door – zal worden gevolgd door een brug, over het water.

Een tunnel en brug vlak na-elkaar kan niet zonder er wederom eem kermisattractie van te maken voor de fietsers. Voor jongere fietsers een uitdaging, maar voor wat oudere fietsers niet meer te doen. En met een e-bike, die veel harder gaat dan je verwacht, ook heel gevaarlijk.

De Tingatunnel is helaas zoals hij is, maar de Lemmerwegtunnel is nog goed. Daarom is het nu tijd voor actie om de politiek ervan te overtuigen dat er meer fietsers zijn in Sneek dan verdwaalde toeristen die met een boot langs de snelweg willen varen in plaats van door het mooie centrum van Sneek.

Deze actie worden samen met Wijkpanel Lemmerweg-West en de Fietsersbond opgezet. We horen in de reacties hieronder graag je of uw mening over de Tingatunnel en de toekomstige Lemmerwegtunnel.

Ook op Grootsneek.nl is inmiddels aandacht voor deze zaak en onze collega Paula van der Veer van Lemmerweg heeft ingesproken op de vergadering van de gemeente. Zie ook het artikel op Grootsneek.

We hebben momenteel zoveel mogelijk verhalen / reacties/ ‘handtekeningen’ van mensen nodig om een sterk punt te maken bij de Gemeente SWF. Dus alle verhalen over (bijna-)ongelukken, meningen over de huidige Tinga-tunnel of andere reacties voor het behoud van de Lemmerweg-tunnel zoals hij is, moeten nu aan Wijkpanel Tinga worden doorgegeven. Dat mag via de reacties hieronder (geen registratie nodig, reacties worden niet openbaar getoond), via facebook, e-mail, telefonisch of via de ‘post’ – wij hebben een groene brievenbus bij C1000 Tinga (naast het kopiëerapparaat). Vermeld wel altijd graag uw naam en adres (en liefst ook één contactgegeven, zoals telefoonnummer of e-mailadres). We gaan u geen post sturen, maar we moeten wel zeker weten dat het echte en serieuze reacties betreft. We hebben úw of jouw stem NU nodig!

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie