30 aug: recht op een rechte tunnel!

30 aug: recht op een rechte tunnel!

Fietsersbond Súdwest-Fryslân en wijkorganisaties Tinga & Lemmerweg-West in actie voor behoud hoofdfietsroute langs Lemmerweg in Sneek

Vrijdagmorgen 30 augustus zal vlakbij de fietstunnel Lemmerweg en de Potterzijlflat tussen 8.00 en 11.00 een handtekeningenactie worden gehouden onder fietsers voor behoud van de huidige hoofdfietsverbinding vanuit Sneek naar het zuiden langs de Lemmerweg. In de huidige plannen in het kader van waterstad Sneek  wil men de hoofdfietsroute via haarspeldbochten en een brug laten kruisen met de nieuwe vaarverbinding tussen de Geeuw en de Woudvaart.

 

Recht op een rechte tunnel

In de Tinga-tunnel heeft de nieuwe vaarverbinding geleid tot een dramatische verslechtering van de fietsverbinding vanuit de wijk Tinga naar het centrum van de stad, met de sociaal en verkeersonveilige omleidingsroute de tunnel in en uit. Gevreesd wordt dat nu ook de hoofdfietsverbinding via de Lemmerweg-tunnel een barrière gaat worden voor het fietsverkeer.

Tellingen


Om het belang van deze fietsroute aan te tonen, zullen de Fietsersbond en de wijkorganisaties ook tellingen gaan houden van het fietsverkeer in de spits. Dit zowel bij de Tinga-tunnel als de Lemmerweg-tunnel.

 

Geef ons ook uw stem / laat uw mening aan ons horen! Deze bieden wij later aan bij de gemeenteraad. Geef uw mening via de reacties hieronder of mail naar tunnel@wijkpaneltinga.nl

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie