621 handtekeningen, actie gaat op eigen poten staan!

621 handtekeningen, actie gaat op eigen poten staan!

Vandaag hebben we maar liefst 621 handtekeningen ingezameld bij de Lemmerwegtunnel. Handtekeningen tegen het, door velen absurde genoemde, plan van de gemeente Súdwest-Fryslân waarbij er twee haarspeldbochten en een steile helling in de tunnel/brug-combinatie zullen komen.

Lemmerweg
Wat tijdens de actie ook nog opviel, was het grote aantal mensen wat de Lemmerweg noemde als gevaarlijk punt. Hier worden namelijk de fietsers misbruikt om de auto’s af te remmen; een soort menselijke snelheidsremmers dus. Fietsers voelen zich hierbij erg onveilig – maar de gemeente vindt iets anders: uit onderzoek blijkt dat er in dit soort omgevingen juist veel minder ongelukken gebeuren. Dat iedereen zich onveilig voelt, maakt blijkbaar niet uit. Veel mensen hebben aangegeven dit toch wel een probleem te vinden en te willen dat het wijkpanel en/of Fietsersbond dit ook aanhangig maken bij de gemeente.

Woudvaart
Ook over de brug nabij de Woudvaartbrug kwamen enkele vragen binnen. We zullen de ontwerpen daar ook nauwlettend in de gaten houden

Actie op eigen poten
Met zoveel steun hebben we ook besloten de actie op eigen poten te zetten. Daarom is er een eigen facebookpagina aangemaakt. Ook zal het facebooknieuws voortaan via die pagina komen en niet via die van het wijkpanel.

Daarnaast hebben we een on-line petitie aangemaakt, deze wordt momenteel gekeurd en zal dan ondertekenbaar worden. Zodra dat zover is, melden we dat hier en op facebook.

Ons steunen
Omdat niet helemaal duidelijk is hoe mensen ons kunnen steunen, hier nog even de mogelijkheden:

  • Reactie achterlaten bij een bericht op deze site (we bundelen ze, vermeld wel graag uw naam/adres)
  • Een mailtje naar tunnel@wijkpaneltinga.nl
  • Onze online petitie ondertekenen (nog niet beschikbaar, komt zeer binnenkort)
  • Uw handtekening op papier geven tijdens een van onze actiemomenten
  • Uw handtekening op papier geven via onze brievenbus bij C1000 Tinga (binnen, naast het kopieerapparaat – dit is de bus van Wijkpanel Tinga)

Genoeg manieren dus om uw stem en eventueel uw verhaal / toelichting kenbaar te maken!

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie