Aanpassingen Tingatunnel / werkzaamheden Lemstertunnel

Aanpassingen Tingatunnel / werkzaamheden Lemstertunnel

U heeft het waarschijnlijk al gezien: de Tinga-tunnel wordt / is aangepast. Het fietspad is breder en er komt een soort verdrijvingsvlak in de binnenbocht. Ook de middenstreep schuift meer op richting buitenbocht. Daardoor wordt de bocht dus wijder en daardoor veiliger. Helaas is de stoep hierdoor iets smaller geworden. Hij heeft nog wel de minimale breedte voor rolstoelen en rollators. De stoep was voor de aanpassing overigens ook al te smal om twee rolstoelen elkaar op de stoep te laten passeren.

Binnenkort wordt gestart met het aanleggen van de vaarroute ter hoogte van de Lemstertunnel (Lemmerwegtunnel). Hiervoor zal deze tunnel enkele maanden slechter bruikbaar zijn. Er zullen namelijk trappen worden geplaatst met fietsgoten. Hierdoor is de tunnel onbruikbaar voor rolstoelen, buggies en mensen die slecht ter been zijn of niet hun fiets door een goot omhoog/omlaag kunnen duwen. Ook zal de tunnel enkele malen gedurende kortere tijd geheel afgesloten zijn.
De enige omleidingsroute zal zijn via de Tingatunnel, vandaar ook dat wij erop aangedrongen hebben dat deze eerst verbeterd zou worden. Door de Lemstertunnel komen ongeveer 5000 fietsers (in totaal, heen en terug samen) per dag.

 

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie